Cruijff zwaait Bosz-opvolger Arveladze uit bij Maccabi

Cruijff zwaait Bosz-opvolger Arveladze uit bij Maccabi

4 januari 2017 – Shota Arveladze, die in juni werd aangesteld als opvolger van de naar Ajax vertrokken Peter Bosz, is de laan uitgestuurd door Maccabi Tel Aviv. De club van technisch directeur Jordi Cruijff heeft de trainer ontslagen wegens de teleurstellende resultaten.

Jordi Cruijff neemt het woord op de officiële website van Maccabi Tel Aviv. "We willen Shota Arveladze bedanken voor de bewezen diensten, met onder meer het bereiken van de Europa League-groepsfase", zegt de Nederlander. "Soms pakken dingen echter niet uit zoals gepland. In die situaties is het in het voetbal beter om afscheid van elkaar te nemen. We wensen Shota veel succes in de toekomst."

Arveladze, oud-speler van Ajax en AZ, was eerder als trainer werkzaam bij Trabzonspor, Kasimpasa en Kayserispor in Turkije. Met Maccabi Tel Aviv stond hij op de tweede plaats in de Israëlische liga, maar was de achterstand op koploper Hapoel Beer Sheva al acht punten. "Ik wil iedereen bij de club bedanken voor mijn tijd bij Maccabi en zal de club en de mensen voor altijd in mijn hart dragen", zegt Arveladze sportief. De Georgiër werd in de Europa League uitgeschakeld in de groep waarin AZ overwinterde.

gerelateerd