Van Polen en Marcellis betreuren vertrek van Jans

4 januari 2017, 16:13

Bram van Polen en Dirk Marcellis betreuren het dat Ron Jans komende zomer de deur van het MAC3PARK Stadion van PEC Zwolle achter zich dichttrekt. Dat geven de routiniers van de huidige nummer zestien van de Eredivisie aan tijdens het trainingskamp in het Spaanse Mijas.

De Stentor vroeg Van Polen naar het naderende vertrek van Jans. "Ik had een nauwe band met hem. Ik ben in al die vier jaren zijn aanvoerder geweest. Dat betekent wel wat", reageert de captain van PEC Zwolle. "Als mens is hij een geweldig persoon, maar ook als trainer heb ik heel veel van hem geleerd. Nee, ik wil Ron niet vergelijken met zijn voorgangers. Van Jan Everse en Art Langeler heb ik ook veel opgestoken. Dat neemt niet weg dat Ron Jans een unieke trainer is."

Als een donderslag bij heldere hemel kwam het nieuws van Jans niet voor Van Polen. "Vorig jaar had hij al zijn twijfels, maar besloot hij toch een jaar eraan vast te plakken. Nee, voor de slechte resultaten loopt Ron niet weg. Hij heeft alleen wel de mooiste periode van de club meegemaakt. Het kan maar zo weer dertig jaar duren voor PEC Zwolle weer een grote prijs pakt. Zijn verdiensten voor de club zijn ongekend", weet Van Polen.

Marcellis reageert, ook bij De Stentor, op de exit van Jans. Hij denkt niet dat dit van invloed zal zijn op de strijd om lijfsbehoud. "Niemand bij ons loopt de kantjes eraf of zal dat gaan doen. We zijn profs en willen winnen. Daar hangt het al dan niet aanblijven van een trainer niet van af. Het geeft ons allemaal juist een stuk duidelijkheid, al betreur ik het vertrek van Ron wel. Ik heb nog nooit zo'n menselijke trainer meegemaakt die ook nog eens zo lang bij een club zat", stelt Marcellis.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen