FIFPro raadt Servië af: "Omgeving zonder wetten"

4 januari 2017, 11:19

Spelersvakbond FIFPro raadt voetballers af om deze winter bij een Servische club te tekenen. Onderzoek van de bond heeft uitgewezen dat 68 procent van de spelers in het Oost-Europese land zijn salaris niet op tijd betaald krijgt en dat 89 procent van de spelers die voor een transferbedrag van club wisselde dat deed onder druk van de toenmalige werkgever.

Bovendien is de FIFPro niet te spreken over de nieuwe structuur van de commissie die oordeelt over geschillen tussen clubs en spelers. Volgens de FIFA-regels zouden vertegenwoordigers van clubs en spelers ieder voor de helft invulling mogen geven aan de bezetting van de arbitragecommissie. De voetbalbond van Servië heeft de door de spelers gekozen raadsleden echter weggestuurd en mensen die goede banden hebben met topclubs Rode Ster Belgrado en Partizan Belgrado op hun plaats gezet. Zij zijn zelfs aangesteld als voorzitter en vicevoorzitter van de arbitragecommissie en hebben derhalve een beslissende stem bij geschillen. Daarnaast wordt het voor spelers duurder om een arbitragezaak tegen een club aan te spannen.

"Dit is een grove schending van de fundamentele rechten van profvoetballers in Servië, zij spelen nu eigenlijk in een omgeving zonder weten", stelt Theo van Seggelen, de secretaris-generaal van de FIFPro. "Tot deze situatie is opgelost raden wij spelers ten stelligste af om te gaan voetballen in Servië."

In de afgelopen twee jaar waren er 250 arbitragezaken in Servië, terwijl er naar schatting vijfhonderd voetballers actief zijn in de competitie aldaar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen