El Ahmadi: "Cannavaro zei 'wat doe jij hier toch joh?'"

3 januari 2017, 08:00   Bijgewerkt: 3 januari 2017, 16:53

Karim El Ahmadi is een van de drijvende krachten achter het huidige succes van Feyenoord. De Marokkaanse middenvelder kende in het verleden een moeizame start in De Kuip, maar is door zijn bewijsdrang een van de meest geprezen spelers van de Eredivisie geworden. De sleutel tot succes? Zijn samenwerking met Ronald Koeman.

El Ahmadi wordt al een tijdje overladen met complimenten. Dat vindt hij natuurlijk mooi, maar toch was waardering eerder belangrijker voor hem. "Het doet me niet meer zoveel als toen ik als jonge speler van FC Twente naar Feyenoord ging. Toen was ik als speler op zoek naar erkenning. Het voelt nu veel meer als bevestiging", zegt El Ahmadi in een uitgebreid interview met het Algemeen Dagblad. "Ik heb in de loop van de jaren gewoon geleerd hoe je met kritiek moet omgaan. Als de stemming negatief is, moet je die maar zien om te draaien met de juiste prestaties op het veld."

El Ahmadi herkent zichzelf in Bilal Basaçikoglu. "Ook ik had het als jonge speler moeilijk toen ik bij Feyenoord kwam. Dan wil je zó graag iedereen laten zien wat je waard bent. Als dat geforceerd doet, werkt het vaak averechts. Ik deed bijvoorbeeld allerlei gekke trucjes. Nu bezondig ik me daar ook nog weleens aan hoor, maar alleen als we ruim voor staan. Maar het telt niet. Ronald Koeman heeft mij bijgebracht waar het echt om draait in het voetbal: winnen, winnen en nog eens winnen. Bilal ziet dat ook steeds meer in", stelt El Ahmadi, die zich met Marokko voorbereidt op de Afrika Cup.

In 2010, nog voor het Koeman-tijdperk in Rotterdam-Zuid, werd El Ahmadi eens op de tribune gezet. "Ik hoorde dat trainer Mario Been mij niet zou opstellen in Breda en deed gewoon niets op de training. In die tijd zocht ik het nog te weinig bij mezelf. Been had gewoon gelijk", aldus de middenvelder. "Dat seizoen, in januari 2011, vertrok ik op huurbasis naar Al-Ahli in Dubai. Zat ik daar als 25-jarige naast mijn ploeggenoot Fabio Cannavaro, die wereldkampioen was met Italië in 2006. Hij zei: 'Karim, wat doe jij hier toch joh?'. En ik dacht: 'Karim, er moet echt iets veranderen'", vertelt El Ahmadi, die daarna dus te maken kreeg met Koeman. "Die werd trainer in de Kuip en had maar één boodschap: wij zijn Feyenoord, wij moeten dus winnen. Een gelijkspel is te weinig en een nederlaag een sportieve ramp. Aan de lessen van Koeman heb ik heel veel gehad."

Tot slot gaat El Ahmadi ook in op zijn toekomst. "Afsluiten bij Feyenoord, dat spookt soms wel door mijn hoofd. Maar als je het me nu vraagt, zou dat pas over een paar seizoenen zijn hoor. Zoals Dirk Kuyt, op 36-jarige leeftijd? Dirk is qua fitheid wel een uitzondering hoor. Maar wie weet."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen