Ter Stegen begrijpt dat het voor Cillessen soms lastig is

2 januari 2017, 09:08

Jasper Cillessen had met zijn overstap naar FC Barcelona een droomtransfer te pakken, maar de Nederlandse goalie moet Marc-André ter Stegen in Catalonië voor zich dulden in de hiërarchie. De concurrenten strijden met elkaar om de plek onder de lat bij Oranje, maar er is geen sprake van afgunst.

"We praten veel met elkaar en werken samen altijd hard", zegt Ter Stegen tegen El Mundo Deportivo over de samenwerking met Cillessen en derde keeper Jordi Masip. "Ik heb een goede relatie met hen en dat vind ik ook belangrijk. Ik kan hun situatie niet helemaal inschatten, maar ik kan me wel voorstellen dat het voor hen niet altijd gemakkelijk is om er altijd maar te staan en gretig te zijn om het goed te doen. Ik heb er respect voor dat ze dit wel voor elkaar krijgen."

Normaliter keept Cillessen in de Copa del Rey bij Barça, maar de Nederlander kampt momenteel met een enkelblessure. Of Ter Stegen in het bekertoernooi mag opdraven, kan hij moeilijk inschatten. "Het is een beslissing van de coach. We zullen het zien", aldus Ter Stegen, die Masip dus ook nog als concurrent heeft. Mogelijk krijgt deze derde doelman zijn kans in de Copa, waarin Barça het op 5 en 11 januari opneemt tegen Athletic Bilbao.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen