Ajax maakt het vertrek van Gudelj officieel

Ajax maakt het vertrek van Gudelj officieel

5 januari 2017 – Nemanja Gudelj vertrekt definitief naar Tianjin Teda. De Amsterdammers maken op de clubwebsite bekend dat de Serviër per 25 januari 2017 naar de Chinese club verkast. Over een transfersom laat de club zich niet uit, maar de media spreken over een bedrag van circa zes miljoen euro.Zelf zou de Serviër er ook niet op achteruit gaan. Gedurende zijn contract, dat naar verluidt drie seizoenen zal duren, gaat hij honderdduizend euro per week verdienen, aldus De Telegraaf. Dat betekent dat hij tot 2020 in totaal 17 miljoen euro netto kan opstrijken. 

Veel spelers en trainers gingen de Servische international al voor met een Chinese transfer. Onder meer Ramires, Alex Teixeira, Jackson Martinez, Obafemi Martins, Gervinho, Graziano Pellè, Oscar en Carlos Tevez zwichtten eerder al voor het grote geld in China. Bij de waarschijnlijke nieuwe werkgever van Gudelj staan Fredy Montero en Mbaye Diagne, die ook eerder in hun brood in Europa verdienden, al onder contract.

De in de zomer van 2015 van AZ overgenomen middenvelder was in zijn eerste seizoen vaste basisklant, maar onder trainer Peter Bosz raakte hij die plek kwijt. Een sterke Lasse Schöne en de komst van Hakim Ziyech zorgden ervoor dat hij in het huidige seizoen vooral op bank zat. Hier kon hij naar eigen zeggen niet mee leven, waarna Bosz hem uit de selectie zette.

Gudelj kwam tot 59 officiële wedstrijden voor de Nederlands recordkampioen, daarin scoorde hij zeven keer. Prijzen met de Amsterdammers pakte hij niet.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 14 juli 2020

  2. maandag 13 juli 2020