"Jongens van dit NAC hebben de handen vol aan zichzelf"

"Jongens van dit NAC hebben de handen vol aan zichzelf"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

31 december 2016 – Marinus Dijkhuizen begrijpt nog altijd niet waarom hij vorige week op straat werd gezet door NAC Breda. Tijdens een evaluatiegesprek kreeg hij te horen dat zijn aflopende contract niet verlengd ging worden. Vervolgens werd besloten daarom per direct uit elkaar te gaan.

Dijkhuizen is verbaasd over het beleid van de Jupiler League-club. "Bij een club als NAC is het kennelijk lastig om de verwachtingen naar beneden toe bij te stellen. En dat hadden ze wel moeten doen", zo stelt de oefenmeester in gesprek met BN/De Stem. "Daarin zit hem het probleem van dit seizoen. We kwamen met twee miljoen euro aan doorlopende contracten uit het vorige seizoen. Dat moest terug naar anderhalf miljoen. Hoe denk je dat te doen?"

In de ogen van de coach ontbrak het in Breda aan onduidelijkheid vanuit de club zelf. "De club had in die fase veel harder moeten roepen hoe het zit." Dijkhuizen wist in een eerder stadium in zijn loopbaan als coach van Excelsior wel promotie naar het hoogste niveau af te dwingen. "Excelsior had een heel hecht team. De meeste jongens van dit NAC hebben de handen vol aan zichzelf. Dan wordt het moeilijk om elkaar te sturen in het veld."

Uiteindelijk kwam voor Dijkhuizen het ontslag als donderslag bij heldere hemel. "Dat moment blijft moeilijk te accepteren. Als ze me na die wedstrijd tegen FC Eindhoven mijn ontslag hadden gegeven, had ik er een ander gevoel aan over gehouden. Nu had ik het idee dat we het daarna weer aardig hadden opgepakt. Ik had er weer het volste vertrouwen in dat we richting de top vijf gingen." NAC Breda staat op dit moment achtste op het tweede niveau.

Reacties

gerelateerd