Neymar vindt pingel op Spelen spannendste moment ooit

30 december 2016, 16:06

Neymar heeft ondanks zijn 24-jarige leeftijd al heel veel meegemaakt in zijn voetbalcarrière. Als hij terugkijkt op zijn loopbaan tot dusver, dan vond hij zijn beslissende penalty in de finale van het olympische voetbaltoernooi het meest zenuwslopend. In de eindstrijd tegen Duitsland verzilverde de speler van FC Barcelona de beslissende penalty.

Na een 1-1 eindstand won Brazilië de penaltyserie door Neymar met 5-4. De spanning in het Maracaña in Rio de Janeiro was toen om te snijden. "Ik weet nog dat ik naar de stip liep", zegt Neymar. "Het was het spannendse moment van mijn leven. Ik kon nergens anders aan denken dan 'waar moet ik deze bal in godsnaam schieten?'. Gelukkig gaf God mij de rust om de strafschop te benutten", aldus Neymar.

Het was de eerste olympische titel die Brazilië in de wacht wist te slepen. In 2012 haalden de Brazilianen ook de finale, maar was Mexico te sterk. Het goud in Rio werd door veel mensen uit het sambaland gezien als sportieve revanche voor de 1-7 nederlaag tegen Duitsland op het WK in eigen land.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen