Dreigende KNVB-straf zorgt voor onrust in Derde Divisie

30 december 2016, 08:25   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Er is opschudding ontstaan in de Derde Divisie. In de zondagcompetitie van het topamateurvoetbal komen negen van de achttien verenigingen in opstand tegen de KNVB, zo meldt het Algemeen Dagblad. Dat gebeurt omdat de clubs die niet minimaal drie spelers onder contract hebben te horen hebben gekregen dat ze drie punten in mindering krijgen als ze er niet voor zorgen dat dit voor 13 januari alsnog het geval zal zijn.

De helft van de achttien clubs in de Derde Divisie eist dat deze licentie-eis geschrapt wordt door de KNVB. Het gaat hierbij volgens om Juliana'31 (Malden), Westlandia (Naaldwijk), OJC Rosmalen, Dongen, Be Quick 1887 (Groningen), JVC Cuijk, HBS (Den Haag), EVV (Echt) en Hercules (Utrecht).

De KNVB heeft bepaald dat elke Derde Divisie-club dit seizoen minimaal drie spelers onder contract moet hebben staan en volgend seizoen moeten dat er ten minste zes zijn. Dit is tegen het zere been van de clubs, die de voetbalbond zodoende de rug toekeren. De KNVB stelt echter dat de regels op democratische wijze bepaald zijn. "De regels kunnen tijdens de wedstrijd niet ineens veranderd worden. Voldoen clubs niet aan de eisen, dan zal de licentiecommissie een sanctie moeten opleggen", zo citeert bovengenoemde ochtendkrant de voetbalbond.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen