Verón (41) pakt draad weer op en doneert salaris aan club

28 december 2016, 17:15   Bijgewerkt: 28 december 2016, 17:30

Er deden de afgelopen tijd al geruchten de ronde over een terugkeer van Juan Sebastián Verón in het profvoetbal en deze comeback is nu officieel geworden. De 41-jarige Argentijn blaast zijn carrière nieuw leven in, door een contract voor anderhalf jaar te tekenen bij Estudiantes, zijn oude nest in zijn geboorteplaats La Plata.

Het toont aan dat Verón een echte liefhebber is, maar ook een goed mens. Zijn (minimum)salaris zal namelijk gedoneerd worden aan de verbetering van faciliteiten bij de club en maatschappelijke activiteiten van de club. De voormalig international van Argentinië trainde de afgelopen tijd al hard om fysiek weer het beste in zichzelf naar boven te halen. Zijn eerste wedstrijd voor Estudiantes zal het treffen met Bayer Leverkusen zijn. Dit duel wordt op 8 januari gespeeld, in het kader van de Florida Cup.

Verón, die de bijnaam La Brujita draagt, begon én eindigde zijn (eerste) loopbaan ook al bij Estudiantes. Tussen deze perioden (1994-1996 en 2006-2012) maakte de middenvelder naam en faam bij Boca Juniors, Sampdoria, Parma, Lazio Roma, Manchester United, Chelsea en Internazionale.

De 73-voudig international van Argentinië werd in het verleden niet alleen landskampioen in Argentinië, maar ook in Italië en Engeland. Met Parma won Verón de UEFA Cup in het seizoen 1998/1999, met Lazio pakte hij in 1999 de Europese Supercup.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen