Chelsea en Man United winnen, Arsenal ontsnapt

26 december 2016, 18:05   Bijgewerkt: 26 december 2016, 18:49

Zege nummer twaalf op rij in de Premier League is een feit voor Chelsea. De koploper boekte maandag, Boxing Day, op Stamford Bridge een 3-0 thuiszege op AFC Bournemouth. Mede door een goal van Daley Blind won Manchester United op het eigen Old Trafford met 3-1 van Sunderland. Arsenal werkte zich thuis op de valreep voorbij West Bromwich Albion. Het werd 1-0 in het Emirates Stadium.

Pedro (2) en Eden Hazard namen de doelpunten van Chelsea voor hun rekening. De Spanjaard opende in de 24ste minuut op prachtige wijze de score. Na een mooie aanval krulde hij de bal vanaf de rand van het penaltygebied in het doel. Hazard benutte vier minuten na rust een strafschop. De Belgische aanvaller had de penalty zelf verdiend, nadat hij werd neergehaald door Simon Francis. In de slotfase bepaalde Pedro met een van richting veranderd schot de eindscore op 3-0. Bij Bournemouth was Nathan Aké, die de laatste vijf weken drie keer scoorde, afwezig omdat hij nog onder contract staat bij Chelsea.

Chelsea heeft nu 46 punten, waarmee het fier aan kop gaat in Engeland. Liverpool volgt met 37 punten op plaats twee, Manchester City heeft één punt minder. Die teams hebben nog wel een wedstrijd tegoed. Manchester City gaat vanavond (maandag) op bezoek bij Hull City, Liverpool speelt dinsdag thuis tegen Stoke City.

Arsenal heeft ook 37 punten, nadat de equipe van manager Arsene Wenger een moeizame zege boekte op West Bromwich Albion. De Londenaren hadden in de eerste helft maar liefst 79 procent balbezit, maar ze wisten geen bres te slaan in de West Brom-muur. In het tweede bedrijf zette het spelbeeld van de eerste 45 minuten zich door, maar scoren deed de gastheer nu wel. In de 86ste minuut kopte Olivier Giroud raak uit een voorzet van Mesut Özil (1-0). Vlak na rust had Alexis Sánchez nog de paal geraakt namens Arsenal.

Met een 3-1 overwinning op Sunderland kwam Manchester United op 33 punten. De opgekomen Daley Blind zorgde in de 39ste minuut, twaalf minuten nadat Paul Pogba de paal had geraakt, met een hard schot in de verre hoek voor de 1-0 na een pass van Zlatan Ibrahimovic. Manchester United was voetballend de betere op Old Trafford, waar Sunderland-manager David Moyes voor even terugkeerde, maar liep pas in de slotfase uit naar een veilige marge. Dat gebeurde aan de hand van Ibrahimovic.

De Zweedse aanvaller trof in de 82ste minuut doel na voorbereidend werk van Pogba. Laatstgenoemde kwam in balbezit na geklungel achterin bij Sunderland. Vier minuten later was Ibrahimovic de aangever bij de 3-0 van Henrikh Mkhitaryan, die het weliswaar in buitenspelpositie afmaakte met een acrobatische en Ibrahimovic-esque hakbal. Met een afstandsschot redde Fabio Borini in de extra tijd de eer voor het Sunderland van basisspeler Patrick van Aanholt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen