Napoli laat Gabbiadini gaan: "Past niet in systeem"

26 december 2016, 12:18

Napoli betaalde in januari 2015 13 miljoen euro om Manolo Gabbiadini weg te halen bij Sampdoria, maar de speler lijkt alweer op weg naar de uitgang van het Stadio San Paolo. De 25-jarige aanvaller is bij de achtstefinalist in de Champions League niet verzekerd van een basisplaats.

Na de blessure van Arek Milik kreeg Gabbiadini zijn kans als spits, maar een succes werd dat niet. De spits maakte dit seizoen in zeventien officiële wedstrijden drie doelpunten. "Hij past gewoon niet in het systeem dat trainer Maurizio Sarri wil spelen", legt Napoli-voorzitter Aurelio De Laurentiis uit bij Radio Kiss Kiss. "Als iets niet past, dan past het niet. Gabbiadini heeft veel gescoord bij Sampdoria en deed dat ook hier onder Rafael Benitez, dus met een ander systeem heeft hij wel de kans om beslissend te zijn."

Dries Mertens is nu de vaste spits van Napoli. Met acht doelpunten in de laatste drie wedstrijden toont de oud-speler van AGOVV, FC Utrecht en PSV aan uitstekend geschikt te zijn voor die rol. De toekomst van Gabbiadini lijkt in het buitenland te liggen. Onder meer VfL Wolfsburg, Stoke City en het Everton van Ronald Koeman zouden interesse hebben in de Italiaan.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen