RC Genk ontslaat coach Maes op tweede kerstdag

26 december 2016, 10:45

RC Genk speelt dinsdag in de Jupiler Pro League thuis tegen KAA Gent, maar doet dat zonder coach Peter Maes in de dug-out. De Belgische club maakt maandag, tweede kerstdag, bekend dat het per direct afscheid heeft genomen van de 52-jarige oefenmeester.

Met 25 punten uit negentien wedstrijden staat Genk op de negende plaats in de Belgische competitie. "Het bereiken van Play Off 1 komt fors in gevaar door de tegenvallende resultaten van de laatste weken. Hierom werd beslist de samenwerking te beëindigen", meldt Genk via de officiële kanalen. Voor deelname aan Play-Off 1, waarin om de landstitel wordt gespeeld, is een plaats bij de eerste zes in de reguliere competitie vereist. Genk heeft momenteel negen punten achterstand op nummer zes Charleroi. Maes leidde Genk wel naar de laatste 32 van de Europa League.

Maes trad in de zomer van 2015 in dienst bij Genk. Daarvoor was hij werkzaam bij SC Lokeren, waarmee hij in 2012 en 2014 de Belgische beker won. Rudi Cossey, de assistent-coach, neemt dinsdag de honneurs waar bij Genk tegen Gent.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen