Sneijder en De Jong spelen hoofdrol in show Galatasaray

25 december 2016, 19:05   Bijgewerkt: 25 december 2016, 19:13

Met twee Nederlanders in de hoofdrol heeft Galatasaray een show weggegeven op eerste kerstdag in de thuiswedstrijd tegen Alanyaspor. Nigel de Jong en Wesley Sneijder scoorden allebei één keer en laatstgenoemde was ook goed voor drie assists. Het leverde Galatasaray, getraind door Jan Olde Riekerink, een 5-1 overwinning op.

De Jong opende in de dertigste minuut de score in de Türk Telekom Arena. De middenvelder kopte van dichtbij raak uit een vrije trap van Sneijder. Sajjad Shahbazzadeh herstelde negen minuten later het evenwicht namens de bezoekers uit Alanya, maar door een eigen doelpunt van Lamine Gassama op slag van rust ging Galatasaray toch rusten met een voorsprong (2-1).

Met name in de tweede helft schitterde Sneijder. Met een gechipt schot vanaf de rand van het penaltygebied tekende de Oranje-international in de 51ste minuut voor de 3-1 en later leverde hij ook de eindpass op Eren Derdiyok en Josué (ex-VVV-Venlo) voor respectievelijk de 4-1 en 5-1.

Door de winst komt Galatasaray op 33 punten. Daarmee staat het nog wel derde in de Super Lig, maar het heeft nog maar drie punten minder dan leider Istanbul Basaksehir, dat zaterdag 1-1 speelde bij Adanaspor. Besiktas, dat eerder dit weekend Gaziantepspor met 1-0 versloeg, staat tweede met 35 punten. Fenerbahçe, vierde met 28 punten, gaat maandag op bezoek bij Trabzonspor.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen