Klopp snapt niets van Oscar: "In China wil je niet spelen"

24 december 2016, 11:57

Dat Oscar vrijdag zijn transfer van Chelsea naar Shanghai SIPG heeft afgerond, heeft in de voetbalwereld voor de nodige reacties gezorgd. Arsenal-trainer Arsene Wenger sprak al uit dat hij zich zorgen maakt over de Chinese voetbalcompetitie en Liverpool-coach Jürgen Klopp vindt de stap van de Braziliaan zelfs onbegrijpelijk.

Klopp werd vrijdag op zijn persconferentie gevraagd naar zijn mening over het Chinese voetbal, dat een steeds grotere rol lijkt te gaan spelen in de voetbalwereld. "Ik weet dat Europese clubs net zo over Engelse clubs denken als wij nu over hen", reageerde de Duitser. Hij snapt Oscar niet. "In alle Europese topcompetities kun je veel geld verdienen, zeker als je een topspeler bent. Op dit moment is China niet een land waar je wilt voetballen. Spelers die naar China gaan, gaan alleen voor het geld."

Klopp beseft dat Oscar financieel goede zaken doet met zijn opvallende transfer. "Alle familie en vrienden van Oscar zijn blij, denk ik. Niemand heeft ooit meer geldzorgen! Toch snap ik niet dat iemand dit doet. Voor mij is het in ieder geval geen optie."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen