Rijkaard duidelijk: "Zal niet meer als trainer werken"

24 december 2016, 09:23

Het is uitgesloten dat Frank Rijkaard nog als trainer aan de slag gaat in de voetballerij. De ervaren oud-coach van FC Barcelona wil mogelijk nog wel in een andere rol aan het werk in het voetbal, maar ziet een klus als trainer niet meer zitten.

"Ik zal het gedachtegoed van Johan Cruijff niet meer vanaf het veld uitdragen", zegt hij in De Telegraaf. "Ik ben een paar jaar geleden als trainer gestopt, omdat ik andere prioriteiten in mijn leven heb gesteld. Zoals dagelijks het opgroeien van mijn kinderen van nabij te ervaren. Zo haal ik geluk vanuit een ander ambitieniveau. Mogelijk dat ik ooit weer open sta voor een functie in het voetbal, maar dan moet ik daar volledig achter staan. Alleen zal dat niet meer als trainer zijn."

Afgelopen donderdag maakte Rijkaard indruk met een prachtige speech over Cruijff op het Sportgala. "Bij Barcelona heb ik van nabij ervaren hoe belangrijk Johan voor de club en Catalonië is geweest. Hij heeft ze trots gegeven. Door als burger zichzelf te zijn en via FC Barcelona als voetballer en coach een heel speciale voetbalcultuur te ontwikkelen", aldus Rijkaard, die tussen 2003 en 2008 zelf coach was van de Spaanse club. "Daarin zie ik mezelf meer als voorbijganger. Iemand die een rol heeft gespeeld tijdens de overgangsfase van wat Barcelona was en wat het nu is. Een soort van voorbijganger die onder de paraplu van Johan de deur geopend heeft voor jongeren als Pep en Luis Enrique. Oud-spelers die de clubcultuur zelf hebben ervaren en die het nu moeten waarborgen. Ik vind het vooral mooi dat ik onderdeel van zo'n mooi proces ben geweest."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen