Hoofdrol Nuytinck in Belgische chaos: "Heel jammer"

23 december 2016, 10:57

De kerstgedachte was donderdagavond ver te zoeken in de Ghelamco Arena. De competitiewedstrijd tussen KAA Gent en RSC Anderlecht, die in 2-3 eindigde, liep namelijk behoorlijk uit de klauwen. Cruciaal was de rode kaart die Gent-speler Anderson Esiti in de eerste helft kreeg, na een sliding op Bram Nuytinck.

De prent die Erik Lambrechts gaf, was echter niet terecht en Nuytinck deed het voorval ernstiger lijken. Gent-voorzitter Ivan De Witte is onthutst. "We hebben bijzonder goed gespeeld, met veel inzet en grinta. De rode kaart was een ongelukkige fase waarbij de scheidsrechter heel duidelijk de mist ingaat. Het is heel jammer dat zo'n mooie wedstrijd een beetje naar de vaantjes gefloten wordt", baalt hij bij Sporza. "Dat is niet de eerste keer dit seizoen. We zijn al een paar keer echt benadeeld door een incompetente arbitrage."

De arbiter gaf niet alleen rood aan Esiti, maar stuurde in de verhitte topper ook trainer Hein Vanhaezebrouck naar de tribune. "We hebben Anderlecht pijn gedaan en kwamen 1-0 voor. Het gevoel zat goed. De 1-1 viel te makkelijk, maar zelfs na de cruciale fase van de rode kaart hebben we getoond dat we nog mogelijkheden zagen. Ik denk dat we veel kunnen samenvatten met de rode kaart die een aangename wedstrijden tussen twee ploegen die wilden voetballen ontkracht heeft", reageert assistent Peter Balette.

"Ik vind het onaanvaardbaar dat de scheidsrechter rood gaf aan Esiti", vult directeur Michel Louwagie aan. Hij liet tijdens de rust al zijn licht schijnen over de gebeurtenissen. "We krijgen van alle kanten berichten dat het geen overtreding was van Esiti, maar dat het Nuytinck zou zijn die met zijn voet vooruitgaat. Jammer, want nu wordt het moeilijk... Iedereen heeft graag een zalig maar ook een rustig Kerstmis. Voor ons zal dat misschien iets moeilijker zijn door de onterechte beslissing van de scheidsrechter. Als we straks geen punten pakken, mag meneer Lambrechts zeggen dat hij vandaag onvoldoende was."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen