Nainggolan boos op bondscoach: "Kan het niet begrijpen"

Nainggolan boos op bondscoach: "Kan het niet begrijpen"

23 december 2016 – Radja Nainggolan heeft momenteel geen goed woord over voor Roberto Martínez, de bondscoach van België. De keuzeheer hield de basisspeler van AS Roma buiten de selectie voor de laatste twee interlands en dat vindt de middenvelder onbegrijpelijk.

In Het Nieuwsblad vertelt Nainggolan over het verzoeningsgesprek dat hij onlangs voerde met de Spaanse coach. "Ik heb hem gezegd dat ik erg teleurgesteld ben", zegt de Belg. Hij miste de laatste twee interlands, waaronder het treffen met Oranje. "Ik was zwaar geraakt. Ik zei hem ook: volgens mij waren er andere spelers die niet fit waren."

In België ging het gerucht dat Martínez niet enthousiast is over de levensstijl van Nainggolan, die niet vies is van het roken van een sigaret. "Dan moet hij daar tegenover mij eerlijk voor uitkomen", reageert de middenvelder. "Hij zei me wel dat hij tegen AC Milan de Radja zag die hij wilde zien. En dat ik er de volgende keer weer gewoon bij ben, als ik zo blijf spelen. Hij maakt keuzes en ik moet die respecteren."

Dat hij in november niet werd opgeroepen heeft hem pijn gedaan. "Het ergste voor mij was dat ik niet eens bij de selectie zat. Ik was op het EK ­basisspeler en was er plots niet meer bij. Dat was de druppel", aldus Nainggolan, die zag dat Anderlecht-talent Youri Tielemans wel bij de selectie zat. "Ik zou Tielemans wel eens in Italië bezig willen zien. Dan praten we achteraf wel of hij die rol aankan. Ik zeg niet dat Youri geen goeie voetballer is, maar hij heeft dat alleen nog maar bewezen in België. Ik kon de keuzes die Martínez heeft gemaakt niet begrijpen."

gerelateerd