Blamage Espanyol tegen nummer zeventien Segunda División

23 december 2016, 00:00

Espanyol is er over twee duels niet in geslaagd af te rekenen met Alcorcón in de Copa del Rey. De nummer zeventien van de Segunda División hield na het 1-1 gelijkspel eerder in eigen huis goed stand in Barcelona. In een spannende strafschoppenreeks de ploeg van het tweede niveau van Spanje zijn zenuwen het beste onder controle te hebben.

Lang leek het er zelfs op dat Alcorcón in de reguliere speeltijd al zou afrekenen met Espanyol. Alvaro Gimenez sprong het hoogst bij een hoekschop vanaf rechts en kopte de 0-1 tegen de touwen. Pas zes minuten voor tijd maakten de Catalanen de gelijkmaker via Hernan Perez, die goed tegen een lage voorzet aanliep.

In de verlenging wist de nummer negen van Spanje vervolgens niet Alcorcón op de knieën te krijgen, waarna penalty's uitkomst moesten bieden. Nadat allebei de ploeg al een keer hadden gemist, was het uiteindelijk José Jurado die vanaf elf meter de beslissende strafschop miste.