Dijkhuizen enkele dagen voor Kerst ontslagen bij NAC

Dijkhuizen enkele dagen voor Kerst ontslagen bij NAC

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

22 december 2016 – NAC Breda neemt per direct afscheid van Marinus Dijkhuizen. Dat maakt de club uit Breda donderdagavond bekend op haar clubwebsite. Het besluit is genomen na de halfjaarlijkse evaluatie, waarbij de club aankondigde het contract van de trainer niet te verlengen. Niet lang daarop werd besloten om de samenwerking met onmiddelijke ingang te beëindigen.

"Wij zijn tot het inzicht gekomen dat deze combinatie in het huidige seizoen niet optimaal verloopt", vertelt tecnisch directeur Hans Smulders. "De intentie was daarom niet om de samenwerking na dit seizoen voort te zetten. Op basis daarvan lijkt het ons ook niet de juiste koers om wel op de korte termijn met elkaar door te gaan. Dat dit een vervelende beslissing is, moge duidelijk zijn."

Dijkhuizen stond ruim een jaar aan het roer in het Rat Verlegh Stadion, nadat hij in oktober Robert Maaskant opvolgde. Hij leidde de ploeg vervolgens naar een derde plek, maar werd in de play-offs afgetroefd door aartsrivaal Willem II. Dit jaar verliep het een stuk stroever. De Bredanaars staan halverwege het seizoen op een achtste plaats in de Jupiler League.

Update 22:56: Dijkhuizen vindt ontslag mensonterend
Marinus Dijkhuizen had het niet zien aankomen, dat hij ontslagen zou worden bij NAC Breda. Dat blijkt wel uit de korte conversatie, die de trainer met het Algemeen Dagblad had. "Mensonterend dit. Heel triest en respectloos van de club. Vooral het tijdstip waarop", zo luidt zijn reactie.

NAC hoopt op korte termijn een een opvolger te kunnen presenteren van de op straat gezette trainer. 

Reacties

gerelateerd