Balotelli pakt weer rood, PSG geeft voetbalshow weg

21 december 2016, 22:59   Bijgewerkt: 21 december 2016, 23:04

Mario Balotelli blijft een bijzonder geval. De spits van OGC Nice zorgt er altijd voor dat hij de headlines haalt. Met doelpunten, of met zijn streken op het veld. Woensdagavond plaatste de Italiaan zichzelf weer in een kwaad daglicht, door in de uitwedstrijd tegen Girondins Bordeaux (0-0) een directe rode kaart te pakken. Ondanks overwinningen van AS Monaco (2-1 tegen Caen) en Paris Saint-Germain (5-0 tegen Lorient) blijft Nice wel aan kop in de Ligue 1.

Balotelli kon het niet verkroppen dat Nice op bezoek bij Bordeaux niet tot scoren kwam. In de blessuretijd van het duel in de wijnstreek ging hij over de schreef. Hij pakte een wegdraaiende tegenstanders eerst vast en trapte vervolgens na. Het was niet heel erg, maar dat de scheidsrechter rood trok was wel te begrijpen. In de roerige slotfase pakte ook Younès Belhanda, een andere sterkhouder van Nice, rood bij de ploeg van coach Lucien Favre. Omdat het voetbal weinig verheffend was en er niet gescoord werd, gaat het dus vooral over de rode prenten. Voor Balotelli was het zijn tweede van het seizoen, aangezien hij tegen Lorient ook al aan de beurt was. Daarbij moet wel gezegd worden dat de schorsing toen ingetrokken werd.

Het was een treurige avond voor Nice, aangezien nummer twee Monaco en nummer drie PSG wél hun missie volbrachten. De Monegasken wonnen in het eigen Stade Louis II met 2-1 van Caen. Radamel Falcao opende de score vanaf de stip. Na een rode kaart voor Damien De Silva gooide Tiemoue Bakayoko het duel in het slot. De 2-1 van Hervé Bazile kwam te laat om het nog spannend te maken. Het gat tussen Nice en Monaco is nu nog twee punten.

PSG maakte er een feestje van tegen Lorient, dat in het Parc des Princes met 5-0 verslagen werd. De eerste treffer van de avond was meteen de mooiste. Thomas Meunier tikte de bal over een tegenstander heen en kegelde heerlijk raak met een fraaie boogbal. Na de openingstreffer van de Belgische back deden ook Zargo Touré (eigen goal), Thiago Silva, Edinson Cavani (penalty) en Lucas Moura een duit in het zakje. Het slotakkoord van Lucas was overigens ook prachtig: de Braziliaan scoorde na een magische pass van Marco Verratti met een handig 'chipje'. Voor Cavani was het alweer zijn achttiende Ligue 1-goal van het seizoen. PSG moet nog vijf punten goedmaken op Nice.

De rode kaart van Balotelli:

De goal van Meunier:

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen