Vormer laat spierballen zien in riante zege Club Brugge

21 december 2016, 22:32   Bijgewerkt: 21 december 2016, 23:03

Ruud Vormer heeft woensdagavond weer eens zijn visitekaartje afgegeven bij Club Brugge. De Nederlandse middenvelder maakte twee doelpunten in de met 1-4 gewonnen uitwedstrijd tegen Eupen. Drie dagen geleden was Vormer ook al trefzeker in het met 5-1 gewonnen duel met KV Kortrijk.

Vormer nam op bezoek bij Eupen na de openingstreffer van Mamadou Sylla de 1-1 en de 1-3 voor zijn rekening. Tussendoor had Siebe Blondelle een eigen doelpunt gemaakt tegen zijn oude club. José Izquierdo bepaalde de eindstand in de tweede helft op 1-4 namens Club Brugge, waar naast Vormer ook Ricardo van Rhijn en Stefano Denswil in actie kwamen. Zij speelden de hele wedstrijd, Vormer kreeg vlak voor tijd een publiekswissel van trainer Michel Preud'homme (ex-FC Twente).

Club Brugge blijft één puntje voorsprong houden op Zulte Waregem, dat ook drie punten wist te pakken. Thuis tegen Racing Genk volstond een doelpunt van Souahilo Meite in de eerste helft. Standard Luik kwam op het eigen Sclessin niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Lokeren, Kortrijk ging in eigen huis met 0-2 ten onder tegen Oostende.