Bayern 'Herbstmeister' na eenvoudige zege op Leipzig

21 december 2016, 22:03

Bayern München moest tegen haar natuur in de koppositie van de Bundesliga voor een groot gedeelte van dit seizoen aan RasenBallsport Leipzig laten. Voor aanvang van deze wedstrijd deelden de beide ploegen de koppositie, maar na een soevereine 3-0 overwinning staat veelvraat Bayern weer alleen bovenaan. De recordkampioen van Duitsland gaat dus als Herbstmeister de winterstop in, terwijl het sprookje van RB Leipzig even halt is geroepen.

De wedstrijd begon nog hoopvol voor Leipzig, dat de eerste grote kans van de wedstrijd kreeg. Leipzig zette hoog druk en forceerde zo balverlies van Bayern, waarop Timo Werner er met de bal vandoor ging. Het lukte de aanvaller net niet om zijn aanvalspartner Yussuf Poulsen te vinden, en zo kwam Bayern met de schrik vrij.

Met de teruggekeerde Arjen Robben kon Bayern vervolgens aan aanvallen toekomen, en na 17 speelminuten resulteerde dit in een treffer voor de thuisploeg. Robben vond Philip Lahm, die voorzette en spits Robert Lewandowski vond. De Poolse aanvaller raakte de paal, waarop Thiago Alcántara de rebound makkelijk kon binnenlopen.

Enkele minuten later stond de 2-0 al op het scorebord. Een grote fout in de opbouw van Leipzig zorgde ervoor dat Lewandowski en Thiago konden combineren. De bal kwam uiteindelijk bij Xabi Alonso, en de 35-jarige Spanjaard schoof de bal rustig in de verre hoek. Het werd al snel nog erger voor Leipzig: Emil Forsberg werd met rood weggestuurd nadat hij op onhandige wijze een counter probeerde te voorkomen.

Voor Robben zat de wedstrijd er hierna op, hij bleef achter in de kleedkamer en kan aan de kerstdagen gaan denken. Zijn ploeg geloofde het verder ook wel en tikte rustig de bal rond. Lewandowski kreeg nog een grote kans op de 4-0, maar Leipzig-doelman Gulácsi keerde knap. Na een één-tweetje met de ingevallen Franck Ribéry verzuimde Lewandowski even later opnieuw om de score uit te breiden: zijn stiftje kon net over gewerkt worden door Gulácsi.

Het was duidelijk dat de spelers van Bayern geen zin hadden om zich meer in te spannen dan nodig was, en ze na een lange eerste seizoenhelft toe waren aan vakantie. De wedstrijd werd rustig uitgespeeld en er werd slordig omgesprongen met de grote kansen die werden gecreëerd. Ribéry raakte nog de onderkant van de lat, maar de bal passeerde niet de doellijn. Een andere invaller, Juan Bernat, miste vervolgens na terugleggen van Lewandowski. Er werd dus niet meer gescoord en dus eindigde de wedstrijd in 3-0. Bayern gaat ouderwets als winterkampioen het nieuwe jaar in, en Leipzig doet dit op een zeer verdienstelijke tweede plaats.

[photo,103487,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen