Bijen valt, staat op en tekent bij: "Ongelooflijk mooi"

21 december 2016, 16:30

Hij sloot de eerste seizoenshelft af met een knullig eigen doelpunt in de blessuretijd van de thuiswedstrijd tegen AZ (1-2 verlies), maar Peet Bijen kan terugkijken op een aantal uitstekende maanden. De 21-jarige verdediger presteerde prima als basiskracht van FC Twente en is daar nu voor beloond met een nieuw contract.

Bijen heeft zijn verbintenis in De Grolsch Veste tot medio 2020 bijgetekend. De jonge verdediger, afkomstig uit de eigen opleiding, krijgt hier alleen maar meer vertrouwen van. "Het nieuwe contract geeft een goed gevoel en vertrouwen", zegt hij op de clubwebsite. "Het is mooi om te zien dat de prestaties van het elftal en mijn eigen prestaties dit jaar samengaan. Vorig jaar heb ik aan het niveau mogen ruiken en dat was voor mij een goede ervaring."

Bijen ziet zijn eigen prestaties parallel lopen met die van de club uit Enschede. "Vorig jaar werd een seizoen met vallen en opstaan. Deze zomer hebben we met het team een frisse start gemaakt en zo voel ik dat persoonlijk ook. Wanneer je als 11-jarige speler uit Hengelo naar FC Twente komt, hoop je uiteindelijk het eerste elftal te halen. Dan is het ongelooflijk mooi als dat lukt en je ook van waarde kan zijn voor de ploeg", glimlacht Bijen, die tot dusver op 36 competitiewedstrijden en twee bekerduels voor Twente 1 staat.

Jan van Halst, de technische én commerciële man van Twente, vindt dit loon naar werken voor Bijen. "Peet heeft zich als jeugdspeler vanuit de Voetbalacademie op krachtige wijze in het eerste elftal gespeeld. Hij heeft zich het afgelopen jaar, in een moeilijke periode voor het team, ontwikkeld tot een volwassen speler. Het zegt al genoeg dat hij dit seizoen nog geen minuut heeft gemist. We zijn blij dat we hem voor langere tijd hebben weten te binden, ook omdat we denken dat er bij Peet absoluut nog rek inzit", sluit Van Halst af.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen