Dortmund doet zichzelf weer tekort, Wolfsburg juicht

20 december 2016, 21:56   Bijgewerkt: 20 december 2016, 22:07

De eerste seizoenshelft is dinsdagavond voor Borussia Dortmund op typerende wijze ten einde gekomen. De ploeg van Thomas Tuchel kreeg vanavond in de laatste speelronde voor de winterstop meer dan genoeg kansen, maar wist toch niet te winnen van FC Augsburg: 1-1. Daardoor wordt de topclub gepasseerd door Eintracht Frankfurt, dat vanavond wel wist te winnen. Ondertussen boekte VfL Wolfsburg haar tweede zege op rij, door met 1-2 te zegevieren op het veld van Borussia Mönchengladbach.

Dortmund staat maar liefst negen punten achter op zowel Bayern München als RB Leipzig, die woensdagavond nog tegen elkaar spelen. Dat zegt veel over de eerste seizoenshelft die de Champions League-deelnemer heeft gekend. Vaak speelde de topclub prima, maar ook heel vaak wist het duels niet te winnen. Dat was vanavond weer zo. De afgelopen twee duels speelde het team al gelijk en ook tegen Augsburg bleef het steken op een remise. De club kwam uitstekend uit de startblokken en kreeg via Mario Götze (paal) en Shinji Kagawa enorme kansen, maar kwam niet tot scoren. Dat lukte de uitploeg wel. Dong-Won Ji, nota bene oud-speler van Dortmund, werkte na een halfuur de 0-1 tegen de touwen.

Dat was een domper voor de thuisploeg, maar twee minuten na rust stelde het via Ousmane Dembélé snel orde op zaken. Het was de aanzet voor een goede tweede helft van Dortmund, maar de tweede treffer kreeg de ploeg niet op de borden. Daardoor staat de club nu vierde, al kunnen 1899 Hoffenheim en Hertha BSC woensdag nog passeren. Bij Augsburg, dat keurig in de middenmoot staat, maakten Jeffrey Gouweleeuw en Paul Verhaegh de negentig minuten vol.

Na het ontslag van Dieter Hecking is het absoluut niet minder gaan draaien bij VfL Wolfsburg. De voormalig topclub boekte zaterdag, door Jeffrey Bruma, haar eerste thuiszege en heeft die overwinning een knap vervolg weten te geven. Op bezoek bij Borussia Mönchengladbach won het team van Bruma met 1-2. Daniel Caligiuri zette Die Wölfe al na drie minuten op voorsprong met een rake kopbal, maar via Thorgan Hazard kwam Gladbach in de tweede helft terug. Mario Gomez zorgde echter voor de twee zege op rij voor Wolfsburg, door koeltjes de 1-2 te maken. Daardoor staan Gladbach en Wolfsburg na de eerste speelhelft allebei op zestien punten. 

Eintracht Frankfurt kent tot dusver een geweldig seizoen en bekroonde een uitstekende seizoenshelft vanavond met een klinkende 3-0 zege op FSV Mainz 05. Branimir Hrgota (2) en Aymen Barkok namen de goals voor hun rekening voor het team van Niko Kovac. De bezoekers kenden een waardeloze avond, aangezien John Cordoba ook nog een rode kaart kreeg in de tweede helft.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen