Liverpool trekt in blessuretijd Merseyside derby naar zich toe

19 december 2016, 23:13

Een energievolle Merseyside derby tussen Everton en Liverpool kende maandagavond pas in de blessuretijd een winnaar. Beide ploegen speelden met veel passie en strijd. De uitsupporters moesten tot in de blessuretijd wachten op een treffer van Sadio Mané: 0-1.

In de eerste helft was Everton de betere van de twee. Het hanteerde min of meer de tactiek van Liverpool. De ploeg van trainer Ronald Koeman zette snel druk op de tegenstander en bleef continu op elke meter van het veld volle bak jagen op de tegenstander. Liverpool had daar aardig moeite mee. Doelman Maarten Stekelenburg kreeg voor rust niets te doen. Hij zag een schot van Divock Origi van dichtbij over het doel verdwijnen. Everton stelde daar overigens nauwelijks iets tegenover.

Na rust lag het initiatief duidelijk bij Liverpool en probeerde Everton op de counter toe te slaan. Roberto Firmino kreeg een uitstekende mogelijkheid, maar vond Stekelenburg op zijn weg. De keeper moest even later geblesseerd van het veld na een harde botsing met een teamgenoot én een tegenstander. Hij kreeg niet meer mee dat Ross Barkley daarna na een pittige overtreding op Jordan Henderson aan een rode kaart ontsnapte.

De scheidsrechter liet veel toe en dat zorgde zo nu en dan voor harde duels. Liverpool creëerde de beste mogelijkheden. Joel, de vervanger van Stekelenburg, redde echter uitstekend op een schot van Firmino. Door de kwetsuur van Stekelenburg volgde een blessuretijd van acht minuten. Daarin sloeg Liverpool toe. Een schot van Daniel Sturridge rolde langzaam op de paal, waarna Mané van dichtbij binnen tikte.

Liverpool staat door de zege tweede in Engeland met zes punten minder dan koploper Chelsea. Everton moet zich tevredenstellen met een zevende notering en negen punten achterstand op een plek die recht geeft op Europees voetbal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen