Leipzig vol vertrouwen naar Bayern, dat wil shoppen

Leipzig vol vertrouwen naar Bayern, dat wil shoppen

19 december 2016 – Aankomende woensdag worden de laatste Bundesliga-wedstrijden van dit kalenderjaar afgewerkt en met Bayern München tegen RB Leipzig staat er een zeer fraai affiche op het programma in de laatste speelronde. Beide teams delen de eerste plaats na vijftien speelronden en promovendus Leipzig ziet geen reden om bang te zijn voor de titelhouder."Het is belangrijk dat wij moedig zijn", zegt aanvoerder Dominik Kaiser tegen Kicker. "Dat is ons tot nu toe in alle andere wedstrijden ook gelukt. Ik ben benieuwd hoe Bayern met ons spel om zal gaan." Technisch directeur Ralf Rangnick verwacht een lastige partij in Zuid-Duitsland. "Het lijkt me duidelijk dat wij een topprestatie moeten leveren om een resultaat te kunnen halen", zegt hij tegen Sky. "We zullen zien wat er te halen valt. Ik zie het als een soort bonuswedstrijd, waarin voor ons weinig te verliezen is."

Bayern zoekt versterking

Overigens is de kans groot dat Bayern zich op korte termijn gaat roeren op de transfermarkt. Volgens Kicker aast de club nadrukkelijk op de diensten van het 1899 Hoffenheim-duo Sebastian Rudy en Niklas Süle. Rudy, die bij voorkeur als middenvelder speelt, heeft een contract tot het einde van dit seizoen en zal naar verluidt zeer spoedig een verbintenis tot 2020 in München ondertekenen.
Het binnenhalen van Süle zal wat lastiger worden voor de koploper, aangezien hij nog tot de zomer van 2019 vastligt bij Hoffenheim. Daardoor zal Bayern München een aardig bedrag op tafel moet leggen om zich te verzekeren van de diensten van de 21-jarige centrale verdediger.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 9 april 2020

  2. woensdag 8 april 2020

  3. dinsdag 7 april 2020