De Jong doet oude liefde pijn: "Natuurlijk is het apart"

18 december 2016, 22:51

Ajax bracht Siem de Jong groot als voetballer, maar liep in de kraker tegen PSV twee punten mis door haar eigen jeugdproduct. Als invaller wist de 27-jarige nummer tien op fraaie wijze de 1-1 aan te tekenen, nadat Davy Klaassen de 1-0 voor Ajax had gemaakt. Hoewel De Jong er nuchter mee omspringt, voelt het voor hem toch wel wat vreemd om zijn oude liefde pijn te doen.

"Natuurlijk is het apart", zegt De Jong na afloop van de 1-1 in de mixed zone van de ArenA. "De reacties vanuit het publiek op mij waren gemengd. Er waren negatieve, maar ook positieve geluiden te horen. Ik heb nog altijd respect voor Ajax. Ik heb er een goede tijd gehad. Maar ik speel nu aan de andere kant en doe altijd honderd procent mijn best voor de clubs waarvoor ik speel", vertelt de aanvallende middenvelder.

De Jong was in de tachtigste minuut van de topper trefzeker. Hij nam een bekeken stiftpassje van Gastón Pereiro aan met rechts en tikte de bal vervolgens met zijn linkervoet langs Ajax-goalie André Onana. "De aanname was lastig, ik kon er nog maar net bij. Ik maakte hem wel goed af, denk ik. Ik had daarvoor ook al een goede kans, maar ik wachtte toen te lang en kreeg de bal wat onder me liggen", stelt De Jong, die zeer koeltjes juichte. "Ik ging gelijk naar Gastón en was vooral blij voor het team."

Het was een kraker met twee gezichten, vindt De Jong. "Wij lieten Ajax in de eerste helft te veel voetballen. Zij waren de betere en hadden ook meer kansen. In de tweede helft gingen wij met meer pressie spelen. Toen kregen wij ook meer mogelijkheden en werd het 1-1. Het ging daarna op en neer. Beide ploegen hadden de wedstrijd kunnen winnen, maar de bal ging er niet meer in", aldus de huurling van Newcastle United, die zich wel kan vinden in de lezing dat PSV de morele winnaar is. "Als je achter komt, is het altijd nog beter als je gelijkspeelt. Feyenoord is wel echt de lachende derde na deze wedstrijd", weet De Jong, die met PSV nu al acht punten achter de Rotterdamse koploper staat.

De Jong heeft lichte liesklachten overgehouden aan het duel in Amsterdam. "We gaan morgen kijken hoe erg het is."

Broertje Luuk de Jong sprak zich ook uit over de goal van Siem de Jong.

[photo,103435,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen