Leipzig neemt koppositie over na zege op Hertha BSC

17 december 2016, 17:33

RB Leipzig heeft zich zaterdag goed hersteld van de nederlaag van vorige week. De verrassende hoogvlieger in de Bundesliga wist voor eigen publiek met 2-0 van Hertha BSC te winnen. De ploeg uit Berlijn maakte geen enkele aanspraak op een resultaat.

Hertha-trainer Pál Dárdai had zijn manschappen vooral het veld op gestuurd om defensief niets door te laten. De bezoekers kwamen er aanvallend niet aan te pas in Leipzig. Daarnaast faalde het plan van de coach omdat Hertha defensief steken liet vallen. In het eerste gedeelte van de wedstrijd mocht het doelman Rune Jarstein danken dat Leipzig op dat moment nog niet had gescoord.

Vlak voor rust wist clubtopscorer Timo Werner alsnog de score te openen. Hij kreeg de bal in de zestien mee van Naby Keita en draaide goed weg bij zijn tegenstander. Met een schuiver in de hoek was de keeper kansloos. Voor Werner was het alweer zijn negende treffer van het seizoen. In de tweede helft verdubbelde Willi Orban de score. De verdediger wist volledig vrijstaand de bal bij de eerste paal binnen te koppen vanuit een corner.

Dankzij de 2-0 overwinning staat Leipzig op dit moment bovenaan in de Duitse competitie. Nummer twee Bayern München heeft met een duel minder drie punten achterstand. Volgende week staan Leipzig en Bayern tegenover elkaar. Hertha staat ondanks de nederlaag nog vierde op de ranglijst.

Mainz – Hamburger SV

HSV leek na twee overwinningen op rij bezig om de degradatiezone achter zich te laten. Het is zaterdag door 1. FSV Mainz 05 met de neus op de feiten gedrukt. Een 3-1 nederlaag betekende voor Hamburger SV dat het weer in de onderste regionen van de Bundesliga staat. HSV kwam in de eerste helft nog wel op voorsprong dankzij Bobby Wood. Een hattrick van Danny Latza betekende in de tweede helft een zege voor de thuisploeg. HSV staat zestiende in Duitsland, terwijl Mainz naar de tiende plek is geklommen.