Antonia uitgescholden na rode kaart tegen FC Twente

17 december 2016, 14:17

De overtreding van Jarchinio Antonia op Stefan Thesker leverde de aanvaller niet alleen een rode kaart op, maar kwam hem ook op scheldpartijen te staan. De aanvaller van Go Ahead Eagles was te laat met een tackle en ging daardoor op het been van de FC Twente-verdediger staan.

"Vooral veel supporters van PEC Zwolle hebben gereageerd. Via de sociale media. Maar dat kun je verwachten, want daar lig ik niet goed. Er werd zelfs geschreven over een horrortackle. Dan denk ik aan een gebroken been en een bot dat eruit steekt. Daar was natuurlijk geen sprake van. Toen ik de rode kaart had gekregen, stond Thesker op en nam hij zijn snel positie in", vertelt Antonia aan De Stentor.

De aanvaller merkt nog steeds de gevolgen van de tackle in de blessuretijd bij een 2-0 achterstand. "Mensen schelden me op straat uit voor schopper. Ze vragen me waarom ik hem niet echt goed geraakt heb. Of ze maken andere flauwe grapjes. Meestal negeer ik die opmerkingen. Soms leg ik uit dat het geen bewuste overtreding was, maar een ongelukkige samenloop van omstandigheden."

"Nee, dan lieg ik niet. Waarom zou ik? Ik draai niet om dingen heen. Eerlijkheid gaat bij mij voor alles. Dan weten anderen wat ze aan mij hebben. Als je honderd mensen die mij kennen vraagt, zullen ze allemaal antwoorden dat ik dit niet opzettelijk heb gedaan. Maar ik zeg er eerlijk bij dat die rode kaart terecht was. Ik deed het niet expres, maar ik heb hem wel geraakt."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen