Siem de Jong: "Eigenlijk wilde ik niet terug naar Nederland"

17 december 2016, 09:02

Het is voor Siem de Jong zondag de eerste sinds zijn vertrek in 2014 dat hij als voetballer weer in de Amsterdam ArenA komt. Alleen draagt hij ditmaal het shirt van de concurrent PSV. Het was overigens helemaal niet zijn bedoeling deze zomer op huurbasis terug te keren naar de Eredivisie.

"Eigenlijk wilde ik helemaal niet terug naar Nederland, maar voor buitenlandse clubs was ik al te lang uit beeld. Met Ajax heb ik gesproken over een terugkeer, maar Ajax had geen spelers nodig en er dienden zich jonge talenten aan. Die zou ik alleen maar in de weg staan. Ik kon dat begrijpen. Ik heb Frank de Boer een berichtje gestuurd of hij bij Internazionale nog een middenvelder kon gebruiken", vertelt De Jong aan Het Parool.

De beslissing van de speler van Newcastle United viel uiteindelijk op PSV, waar ook zijn broertje Luuk de Jong actief is. Ajax-fans waren daar niet blij mee. "Mijn keuze voor PSV wordt me niet door iedereen in dank afgenomen. Dat begrijp ik wel. Aan de andere kant: mensen beseffen ook dat ik sportman ben en dat ik wil voetballen. Het zou dom zijn geweest van mij om dit aanbod van PSV niet aan te nemen. Ik had het twee jaar geleden niet zo bedacht, maar dat is de waan van de dag."

De Jong weet niet wat hij zondag in het stadion van Ajax kan verwachten. "Ik weet niet goed wat ik daarop moet zeggen. Sommige fans zullen minder begrip tonen dan oud-collega's en werknemers van Ajax. Ik heb sowieso wisselende reacties gehad uit Amsterdam: sommige mensen vinden dat het niet kan dat ik voor PSV speel, anderen begrijpen het."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen