Groningen wil ritme vasthouden tegen underdog Eagles

16 december 2016, 15:51

FC Groningen wist de afgelopen weken de weg omhoog te vinden in de Eredivisie, waardoor de ploeg van coach Ernest Faber teruggekeerd is in het linkerrijtje. Maar de huidige nummer negen van Nederland wil meer: met een zege op Go Ahead Eagles moet komende zondag de jacht naar een play-offplaats geopend worden. De trainers van beide clubs blikken vooruit.

Faber: "Goed op weg na matige start"

"Na een moeizame competitiestart, zijn we de laatste periode goed op weg", vertelt Groningen-trainer Ernest Faber op de clubwebsite over de ingezette koers. "Het is een belangrijke wedstrijd om de lijn vast te houden, die we de laatste weken hebben ingezet", zegt de trainer over het duel met Go Ahead. "Verdedigend staat het bij ons al wat langer goed. Aan de bal moeten we weer dezelfde dingen doen als in de vorige wedstrijden. Scherpte in de passing en het positie kiezen. Beweging op verschillende posities en scherp zijn in de omschakeling. Daar zit de oplossing om ook deze wedstrijd te kunnen winnen."

Bryan Linssen is geschorst bij Groningen, waar Martijn van der Laan nog geblesseerd is en Kasper Larsen waarschijnlijk ontbreekt wegens ziekte. Desondanks hoopt Faber weer drie punten te pakken. "Het is een compliment aan iedereen die erbij betrokken is, dat we nu staan waar we staan. Na een moeizame competitiestart zijn we op weg om goed te eindigen. Het is nu wel belangrijk om goed af te sluiten. Met een overwinning op Go Ahead kunnen we het jaar goed afsluiten. Een belangrijk potje, dus", aldus Faber.

De Koning: "Bijzonder jaar mooi afsluiten"

Bij Go Ahead Eagles ziet het er nog altijd vrij somber uit. De Deventenaren bezetten nog steeds de laatste plek in de Eredivisie. De promovendus is zondag daarom de underdog in Groningen. "FC Groningen is team met veel aanvallend denkende spelers, dat onlangs van 4-3-3 naar 4-4-2 is geswitcht", zegt trainer Hans de Koning op de clubwebsite. "Het is gewoon een goede ploeg met veel ervaring. We zullen achterin solide moeten verdedigen net als tegen PSV, maar in balbezit meer gevaar proberen te stichten."

Chris David, Sinan Bytyqi en Tom Daemen zijn nog gekwetst bij de Eagles, terwijl aanvoerder Sander Duits geschorst is. Rochdi Achenteh en Joey Groenbast zijn niet helemaal okselfris, waardoor er nog een klein vraagteken achter hun namen staan. "Met z'n allen het bijzondere jaar 2016 mooi afsluiten, daar gaan we voor", besluit De Koning.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen