Bosz onverbiddelijk: "De slechtste wedstrijd onder mijn hoede"

15 december 2016, 21:44

In augustus verloor Ajax twee keer op een rij, daarna bleef het goed gaan tot afgelopen zondag. Nu zijn daar opnieuw twee nederlagen direct na elkaar voor de ploeg van Peter Bosz. Maar de trainer is na de 2-1 nederlaag in de KNVB-beker tegen onverbiddelijk voor zijn elftal.

"Een schande, dat vind ik nog mild uitgedrukt. Ik denk dat dit de slechtste wedstrijd onder mijn hoede was", vertelt hij tegen FOX Sports. "Je hebt het er van te voren over. Wanneer heeft Cambuur kans: als ze een ploeg treffen die er niet volle bak voor gaat. Nou als je ziet hoe wij beginnen. Hoe slap, hoe we de duels verliezen, hoe we niet aan het voetballen raken, dan slaat dat helemaal nergens op."

"Cambuur heeft dan ook helemaal terecht gewonnen. Daar valt niks op af te dingen", vervolgt Bosz. "Na rust breng je nog wel drie wissels in, dan scoren we ook vrij snel en krijgen we nog twee, drie kansen. Maar over de hele wedstrijd genomen maken we geen aanspraak op de overwinning en Cambuur wel. Ze hebben het goed gedaan. Niet alleen hard gewerkt, maar ook goed gevoetbald."

Bosz wijt de nederlaag niet aan de jeugdige ploeg die in het veld stond. Veel van de spelers speelden immers al tegen Panathinaikos en Standard Luik. "Die jongens hebben daarin goed gespeeld. Ik kan wel gaan gissen, maar misschien is het beter om dat niet te doen, want dan kan je dingen gaan zeggen die niet waar zijn. Maar dat het slecht was, dat was duidelijk. Nu een naam eruit pikken, dat is niet terecht. We hebben het allemaal slecht gedaan, ik ook."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen