Jeugdig AZ redelijk eenvoudig langs ASWH in beker

14 december 2016, 21:56

Met liefst acht zelf opgeleide spelers begon AZ woensdagavond aan het bekerduel met ASWH. Alleen Fred Friday, Robert Mühren en Muamer Tankovic behoorden hier niet toe. De B-opstelling tegen de derde divisionist uit Hendrik-Ido-Ambacht kwam AZ-coach John van den Brom uiteindelijk niet duur te staan. Dankzij goals van Friday en Mühren wonnen de Alkmaarders vrij gemakkelijk met 2-0.

Het duel kende vooral een aftastende openingsfase. Natuurlijk, de gastheren uit Alkmaar voldeden aan hun verwachtingen door ASWH snel onder druk te zetten. Maar tot echte grote kansen aan AZ-zijde leidde dit niet. Het vizier bij onder anderen Mühren, Friday en Derrick Luckassen stond niet op scherp.

Na de rust was het wederom AZ dat de grootste kansen kreeg. Het was met name aan Tankovic de danken dat het scorebord onveranderd bleef. De AZ-linksbuiten miste namelijk enkele grote mogelijkheden om de marge te verdubbelen.

Naarmate de wedstrijd vorderde mochten de bezoekers dan ook meer en meer hopen op een stunt, maar Friday maakte drie minuten voor tijd een einde aan alle illusies. Na geklungel in de ASWH-defensie was de spits het meest attent om de bal binnen te tikken. Het was het laatste opvallende wapenfeit van het duel, waardoor AZ uiteindelijk zonder al te veel inspanningen wist door te bekeren.

[photo,103313,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen