Utrecht wint 'duel der cupfighters' door late penalty

14 december 2016, 20:25   Bijgewerkt: 14 december 2016, 20:30

De een won de beker in 2014 en stond een jaar later in de finale, de ander verloor de bekerfinale vorig jaar. De goed geïnformeerde lezer weet dan meteen dat in bovenstaande zin wordt gedoeld op PEC Zwolle en FC Utrecht, twee teams die zich de laatste jaren meer dan eens laten gelden in het bekertoernooi. Dit jaar kwamen ze elkaar al tegen in de achtste finale, en was de uitploeg in extremis te sterk: 1-2.

Daar zag het na tien minuten spelen niet naar uit. Zwolle-spits Nicolai Brock-Madsen zette de thuisploeg al snel op voorsprong. Utrecht-verdediger Ramon Leeuwin leek daarna iets terug te kunnen doen, maar zijn kopbal zeilde net voorlangs.

Na rust was het de uitblinkende Queensy Menig die de eerste kansen kreeg. De vleugelspeler schoot de bal na een goede actie eerst hard voorlangs, om vervolgens enkele minuten later de buitenkant van de paal te raken. Tussendoor liet Zivkovic een vrije schietkans onbenut. Dat bleek achteraf gezien de opmaat te zijn voor een in het tweede bedrijf aanvallend sterker Utrecht.

Net toen iedereen zich op leek te maken voor een verlenging was het FC Utrecht dat de wedstrijd alsnog binnen de reguliere speeltijd besliste. Richairo Zivkovic viel in de zestien na contact met Marcellis, waarop scheidsrechter Kuipers gedecideerd naar de stip wees. Opvallend daarbij is dat Kuipers hulp kon krijgen van videoscheidsrechter Kevin Blom maar hier, gezien de snelheid van de genomen beslissing, geen gebruik van leek te maken. Zivkovic eiste de penalty zelf op, met succes: 1-2.

[photo,103308,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen