Bosz treft zoon Gino: "Hij denkt dat wij zullen stranden"

14 december 2016, 16:34

De bekerwedstrijd van Ajax tegen SC Cambuur, die donderdagavond op de rol staat in Leeuwarden, is niet zomaar een potje voor Peter Bosz. De trainer van de Amsterdamse topclub gaat de strijd aan met zijn zoon Gino Bosz, die in het geel-blauw van de Leeuwardse club speelt.

Het maakt het een bijzonder duel voor Bosz, die meteen na de loting contact had met zijn zoon. "Ze zijn vol vertrouwen bij Cambuur als ik Gino mag geloven. Hij denkt dat ons bekeravontuur morgen strandt", zegt de trainer op Ajax.nl over de familietwist. Bosz senior was onlangs aandachtig toeschouwer bij Cambuur-Jong Ajax, waar hij dus zijn zoon én 'zijn' beloften aan het werk kon zien. Bosz weet zodoende wat hij kan verwachten, maar gaat het strijdplan niet aanpassen. "We moeten naar onszelf kijken, en niet teveel naar de tegenstander."

Peter en Gino Bosz hebben weleens eerder samen wedstrijden meegemaakt, maar stonden toen aan dezelfde kant. "Toen ik trainer bij Vitesse was, zat hij in 'mijn' selectie en heeft hij ook zijn debuut gemaakt. Daarna is hij naar Heracles gegaan. Ik heb met Vitesse vervolgens nog tegen Heracles gespeeld, maar volgens mij deed hij die wedstrijd niet mee. Dus als Gino morgen meespeelt, zou dat de eerste keer zijn dat we op deze manier tegenover elkaar staan", aldus Bosz.

Net als in de vorige bekerduels en de laatste twee Europese optredens gaat Bosz een aantal reservespeler de kans geven in Leeuwarden. "Natuurlijk spelen we weer met andere spelers. Daarmee devalueer ik het bekertoernooi niet. Elk lid van onze spelersgroep heeft aangetoond, zowel nationaal als internationaal, volwaardige eerste elftal-spelers te zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen