Heerenveen pas in slotfase langs dapper IJsselmeervogels

13 december 2016, 22:45   Bijgewerkt: 13 december 2016, 22:57

Met veel moeite heeft sc Heerenveen zich ten koste van IJsselmeervogels geplaatst voor de kwartfinales van de KNVB-beker. De hele wedstrijd hield de strijdende thuisploeg stand, maar vlak voor het einde schoot Reza Ghoochannejhad raak uit een hoekschop. IJsselmeervogels, de nummer twee van de Derde Divisie, kreeg daarmee niet wat het verdiende. Het was zeker niet de mindere, maar was niet effectief genoeg.

Van te voren sprak Heerenveen-coach Jurgen Streppel over dat zijn team het huiswerk goed had gedaan, IJsselmeervogels niet onderschatte en het de ploeg uit Spakenburg goed in kaart had gebracht. De enige die bij Heerenveen in de eerste helft echt attent was, was keeper Erwin Mulder. Die kwam twee keer goed zijn goal uit bij gevaarlijke uitbraken van IJsselmeervogels. Ook zag hij een gevaarlijk schot van Sherwin Grot maar net langs zijn doel zeilen.

De tien medespelers van Mulder lieten het voornamelijk afweten. De nummer vier van de Eredivisie startte zonder Stijn Schaars en Sam Larsson, maar Zeneli was nog over. De rechtsbuiten kwam vanavond zijn man nauwelijks voorbij en kon alleen gevaar stichten uit een vrije trap. Daarmee had doelman Ramon van Emmerik de nodige moeite. Ook het andere gevaar van de Friezen kwam uit een vrije trap, Caner Cavlan raakte de paal.

De tweede helft gaf hetzelfde spelbeeld. IJsselmeervogels bleef strijden voor wat het waard was en hield op die manier stand tegen het povere Heerenveen. De Friezen mochten van geluk spreken dat Shanon Carmelia van randje zestien over schoot en kwamen ook met de schrik vrij toen Joost van Aken geen tweede gele kaart kreeg na een overtreding op Sherwin Grot.

Het duel leek zo uiteindelijk op een verlenging uit te draaien. Zeker voor de ploeg uit Spakenburg was dat verdiend geweest, maar het zat er uiteindelijk niet in. Een momentje van concentratie verlies kostte het team van coach Sandor van der Heide de wedstrijd. Een van de vele corners van Heerenveen werd doorgekopt en belandde bij Reza, die geheel vrijstaand de bal tegen de touwen schoot: 0-1. De dappere Vogels gingen door de knieën en werden uitgeschakeld. Donderdag zal Heerenveen zien wie het treft in de kwartfinales.