IJsselmeervogels vreest: "Zij kunnen écht goed voetballen"

13 december 2016, 13:04

Eén van de vier amateurclubs in de achtste finales van de KNVB Beker is IJsselmeervogels. De club uit Spakenburg schakelde in de vorige drie rondes amateurclubs uit, maar gaat het dinsdagavond opnemen tegen een pittige tegenstander: sc Heerenveen. Trainer Sandor van der Heide verwacht een zware avond op De Westmaat.

Voor de oud-prof, die tussen 1990 en 1994 nog in de jeugdopleiding van de Friese club speelde en later jarenlang het shirt van SC Cambuur droeg, heeft het duel een bijzondere lading. "Ja, dit is zeker een speciaal duel", zegt hij op de website van zijn club. "Los van mij hebben we het als team dit jaar goed gedaan in de beker. Met Heerenveen treffen we nu overigens wel een team van een heel ander kaliber."

De Friese club staat vierde in de Eredivisie, weet Van der Heide. "Zij kunnen écht goed voetballen. Een ploeg met veel beweging en een voorhoede met veel individuele kwaliteiten. Hoewel we nog niet weten met wie ze gaan spelen, is een voorhoede met Arber Zeneli, Reza Goochannedjad en Sam Larsson er wel een met drie klassevoetballers. Dan hebben ze Luciano Slagveer nog achter de hand, die 100 meter in ongeveer vier seconden loopt en niet alleen snel is, maar ook een goede balbehandeling heeft."

Een stunt realiseren wordt lastig voor IJsselmeervogels, al gaat de club er alles aan doen. "De kans dat wij dinsdagavond winnen is niet zo groot, want zij hebben op elke positie een betere speler. Er is een kleine kans, maar daar gaan we daar wel voor. Ons uitgangspunt is dat we niet op voorhand 'de bus parkeren'. Het kan natuurlijk goed zijn dat we worden teruggedrukt door Heerenveen, maar wij gaan er wel voor dat het dinsdagavond een leuke avond wordt voor iedereen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen