Olde Riekerink vol lof over duo: "Ze laten het zien"

13 december 2016, 10:07

Sinds maart zwaait Jan Olde Riekerink de scepter bij Galatasaray, waarmee hij momenteel derde staat in de Turkse competitie. De Nederlander werkt bovendien samen met Wesley Sneijder en Nigel de Jong, over wie hij zeer positief is. Volgens de coach is dat duo van grote waarde voor Cim Bom.

"Nigel is een tijdje geblesseerd geweest, maar doet het nu ontzettend goed", zegt de trainer tegen Metro. "Of ik contact heb met Blind? Nee, maar Frans Hoek is natuurlijk ook keeperstrainer bij Oranje en zit er dus dicht op. Nigel is in ieder geval topfit, net zoals Wesley dat is. Ze doen alles mee, volgen geen aangepast programma of iets dergelijks. Ze vervullen een voortrekkersrol, doen hun mond open in de groep en laten het zien op het veld. Dat is prettig werken voor een coach."

Sinds maart werkt Olde Riekerink als hoofdtrainer bij de topclub uit Istanbul. Hij werd door het bestuur benaderd na het vertrek van Mustafa Denizli. "Op dat moment was ik de enige met de benodigde papieren. Maar daarna moet je het wel laten zien", blikt hij terug. "Dit is een pittige groep met allerlei spelers uit het buitenland. Ze stellen me niet aan als coach omdat ik zo'n aardige jongen ben."

Dat de trainer nu weer met Sneijder samenwerkt, vindt de coach prettig. "Ik ken Wesley Sneijder al sinds hij een jochie was van tien jaar en hij bij Ajax voetbalde. Ik was toen jeugdtrainer en later Hoofd Opleidingen. Onze band is hecht. Wes en ik hebben altijd contact gehouden en toen mijn werk in China erop zat, zocht ik hem op in Istanbul. Wes is hier een grote meneer en hij zal het bestuur van Galatasaray misschien getipt hebben dat ik er was, want ze wilden een gesprek met mij."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen