Mahrez valt weer in de prijzen: "Het is een grote eer"

13 december 2016, 09:55

Het jaar 2016 was al geweldig voor Riyad Mahrez, maar heeft deze week nog meer cachet gekregen voor de vleugelspeler van Leicester City. De Algerijn is bij de jaarlijkse BBC-verkiezing namelijk verkozen tot Afrikaans Speler van het Jaar.

Sinds 1991 reikt de BBC elk jaar een prijs uit aan de beste Afrikaanse speler, die gekozen wordt door fans die hun stem uitbrengen. Dit jaar is de keuze dus op Mahrez gevallen, die Pierre-Emerick Aubameyang, André Ayew, Sadio Mané en Yaya Touré voorbleef. "Dit betekent veel voor mij, deze prijs is belangrijk in het Afrikaanse voetbal", reageert de Algerijn op de site van de BBC.

"Ik ben erg blij en dit maakt me trots. Het is een grote eer en ik wil alle fans die gestemd hebben dan ook bedanken", zo klinkt het. Mahrez won in dit jaar met Leicester de Premier League en werd bovendien al verkozen tot de beste speler van het afgelopen seizoen in de Engelse competitie. Hij was met zeventien goals en elf assists van doorslaggevende waarde in het gouden seizoen van The Foxes.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen