Klich matchwinner tegen Ajax: "Zag alleen bal en doel"

12 december 2016, 09:32

FC Twente wist zondag voor een daverende verrassing te zorgen in de Eredivisie, door Ajax in de eigen Grolsch Veste met 1-0 te verschalken. Beide ploegen stevenden in Enschede af op een doelpuntloos gelijkspel, maar door een late penalty van Mateusz Klich ging de ploeg van coach René Hake met de overwinning aan de haal.

Het was opvallend hoe koelbloedig Klich was, toen hij in de blessuretijd van de wedstrijd tegen Ajax mocht aanleggen voor een strafschop. De Pool kende geen twijfel. "Ik wist dat de bal er in moest. Natuurlijk gebeurt er om je heen en in het stadion op dat moment van alles, maar ik zag alleen de bal en het doel en wist die bal moet erin", zegt Klich op de website van Twente. "Ja, de keeper zag ik natuurlijk ook, ik wachtte tot hij zou bewegen, dat deed hij al heel snel, waardoor ik de bal in de andere hoek kon schieten."

"Dit is natuurlijk een fantastische overwinning voor ons, vooral ook omdat vooraf niemand ons echt een kans gaf om te kunnen winnen. Daarnaast zijn het gewoon drie heel belangrijke punten die ons verder helpen om ons doel te bereiken", geeft Klich verder aan.

Van der Heyden: "Mooiste wedstrijd bij Twente"

Jelle van der Heyden kreeg van Hake zijn kans in de basis en droeg zijn steentje bij aan de fraaie winst van Twente. "Dit is geweldig, dat is het enige woord dat ik voor deze wedstrijd kan verzinnen. Dit was mijn mooiste wedstrijd bij FC Twente", jubelt de middenvelder. "Ik stond tegenover Anwar El Ghazi, zeker geen makkelijke speler om tegen te spelen. Op zich ging het best goed, maar het kan natuurlijk beter. In de laatste fase van de wedstrijd wilden we natuurlijk heel graag de 0-0 vast zien te houden. Dat je dan een penalty meekrijgt en de drie punten pakt is natuurlijk geweldig. De ontlading na afloop was dan ook heel groot."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen