Gedonder bij NAC: "Het was eventjes intimiderend"

12 december 2016, 08:44

Het is momenteel onrustig bij NAC Breda. De Jupiler League-club draait niet lekker en verloor afgelopen vrijdag met 6-2 van FC Eindhoven. Een nederlaag die veel pijn deed bij de fans van de club, die de spelersbus bij aankomst in Breda stonden op te wachten. Hoewel trainer Marinus Dijkhuizen dat als niet prettig heeft ervaren, weigert hij de handdoek in de ring te gooien.

De fans van NAC schreeuwden bij aankomst bij het stadion om het vertrek van Dijkhuizen, die met het team nu tiende staat. "Toen we aankwamen was het eventjes intimiderend, maar er heerste geen agressieve sfeer", blikt de coach terug bij BN De Stem. "Ik voelde me ook niet onveilig. Ik begrijp heel goed dat de supporters teleurgesteld zijn over de wedstrijd. Dat ben ik zelf ook. Ik voel me waardeloos. Van zo'n avond word je niet vrolijk. Met een aantal fans zijn we naar binnen gegaan, hebben een biertje gedronken en geluisterd naar hun frustratie. Iedereen heeft met elkaar gesproken. Dat geeft een goed gevoel. Het is logisch dat er onbegrip heerst bij de supporters. NAC is een belangrijk deel van hun leven."

Het is duidelijk dat Dijkhuizen niet van plan is om de eer aan zichzelf te houden. "Ik ben verantwoordelijk voor de resultaten van het elftal, maar ik weiger op te geven. Heel mijn leven heb ik overal hard voor moeten werken om iets te bereiken. Ik geef nooit op, dat zit niet in mijn karakter. Vanuit de club voel ik alle steun. Vanochtend ik heb met de staf gezeten, met Hans Smulders (technisch directeur, red.) en samen met de spelersgroep. Dat zijn prima gesprekken geweest. Ik heb niet het gevoel dat mijn positie afhangt van het resultaat vrijdag tegen FC Emmen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen