Mkhitaryan ook tegen Spurs belangrijk voor Man United

11 december 2016, 17:18   Bijgewerkt: 11 december 2016, 17:25

Henrikh Mkhitaryan lijkt los. Manchester United betaalde afgelopen zomer 42 miljoen euro om de Armeense middenvelder over te nemen van Borussia Dortmund. Mkhitaryan had even nodig om te wennen aan Engeland, maar lijkt dat proces inmiddels te hebben afgerond. Hij bezorgde zijn elftal zondag op Old Trafford een 1-0 overwinning op Tottenham Hotspur.

Mkhitaryan kreeg afgelopen donderdag al complimenten van zijn coach José Mourinho. De Armeen was met een fraaie treffer belangrijk in het Europa League-duel met Zorya Luhansk en speelde ook een goede wedstrijd. Tegen The Spurs, bij wie Michel Vorm op de bank bleef en Vincent Janssen ontbrak vanwege een blessure, was Mkhitaryan opnieuw belangrijk.

In de 29ste minuut tekende Mkhitaryan voor de enige treffer van de wedstrijd in Manchester. De 27-jarige werd met een steekpass diepgestuurd door Ander Herrera, troefde oud-Ajacied Toby Alderweireld af in het sprintduel en passeerde keeper Hugo Lloris vervolgens met een krachtig schot.

De voorsprong van Manchester United was op dat moment verdiend en de manschappen van Mourinho trokken deze ook over de streep, ondanks enige problemen in de tweede helft. Na ruim een uur spelen was Paul Pogba wel dicht bij een verdubbeling van de marge voor de thuisclub: de duurste voetballer ooit, hij werd afgelopen zomer voor 105 miljoen euro overgenomen van Juventus, raakte uit een vrije trap de paal. Pogba was even later weer kansrijk, maar stuitte ditmaal op Lloris.

Voor Manchester United, waar Daley Blind op de bank bleef en Memphis Depay en Timothy Fosu-Mensah niet bij de selectie zaten, is dit de eerste thuiszege in de Premier League sinds eind september toen Leicester City met 4-1 werd verslagen. De daaropvolgende vier competitieduels op Old Trafford eindigden in een gelijkspel. Na die overwinning op Leicester won Manchester United, in acht duels, nog maar één keer in de Engelse competitie. Dat gebeurde op 6 november op bezoek bij Swansea City. De andere zeven wedstrijden leverden zes gelijke spelen en één nederlaag op.

Ondanks de zege blijft Manchester United zesde in de Premier League, maar het heeft nog maar drie punten minder dan nummer vijf Tottenham Hotspur: 24 om 27. Koploper Chelsea heeft al 37 punten, nadat eerder op de dag de thuiswedstrijd tegen West Bromwich Albion werd omgezet in een moeizame 1-0 overwinning.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen