Higuaín beslissend in aantrekkelijke Derby della Mole

11 december 2016, 16:57

In een aantrekkelijke Derby della Mole, de clash tussen de twee Serie A-clubs uit Turijn, heeft Juventus de winst naar zich toegetrokken. De regerend kampioen van Italië won zondag in het Stadio Olimpico Grande Torino met 1-3 van Torino. Gonzalo Higuaín boog een achterstand met twee treffers om in een voorsprong, Miralem Pjanic verzorgde het slotakkoord.

Met zijn elfde doelpunt van het seizoen bracht Andrea Belotti Torino in de zestiende minuut aan de leiding. De aanvaller kopte raak na een voorzet van Daniele Baselli vanaf de achterlijn. Twaalf minuten later herstelde Higuaín de balans. Juventus kwam er snel uit en na een handige voetbeweging van Mario Mandzukic kon de Argentijnse spits in de verre hoek de 1-1 maken.

Na een gelijkopgaande eerste helft werd Juventus na de pauze iets sterker, wat in de laatste acht minuten ook werd uitgedrukt in de score. Higuaín maakte er in de 82ste minuut 1-2 van. De aanvaller die afgelopen zomer voor ruim 90 miljoen euro werd overgenomen van Napoli draaide zich na een lange bal van Giorgio Chiellini weg bij zijn tegenstander en rondde vervolgens doeltreffend af. Pjanic legde in de slotfase de eindscore vast op 1-3. De Bosniër scoorde in de tweede rebound, nadat Torino-keeper Joe Hart eerdere pogingen van Higuaín en Pjanic had gekeerd.

Juventus heeft nu 39 punten, zeven meer dan nummers twee AS Roma en AC Milan. Die teams staan maandag nog tegenover elkaar in Rome.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen