Mertens schittert weer bij ruime overwinning Napoli

11 december 2016, 14:25

Vijf dagen nadat hij zijn club met een doelpunt en een assist tegen Benfica (1-2 winst) aan de groepswinst in de Champions League hielp, was Dries Mertens opnieuw op dreef voor Napoli. De oud-speler van onder meer FC Utrecht en PSV had zondag met een hattrick een groot aandeel in de 0-5 overwinning van zijn Italiaanse werkgever in het uitduel met Cagliari.

Met een schot uit de draai vanaf de rand van het penaltygebied opende Mertens in de 34ste minuut de score. De Belgische aanvaller was in de 69ste minuut ook verantwoordelijk voor de 0-4, nadat hij net geen buitenspel stond na een pass van Lorenzo Insigne. Met een schuiver in de verre hoek voltooide Mertens drie minuten later zijn hattrick. Op slag van rust had Marek Hamsik in de rebound al de 0-2 binnen gevolleerd, zes minuten na de pauze zorgde Piotr Zieli?ski met een afstandsschot voor de derde Napolitaanse treffer.

Door de winst komt Napoli weer op gelijke hoogte met nummer vier Lazio, dat zaterdag al met 1-2 won bij Sampdoria. Napoli en Lazio hebben 31 punten, één minder dan de gedeelde nummers twee AS Roma en AC Milan. Die teams staan maandag tegenover elkaar in Rome. Juventus is met 36 punten de koploper in de Serie A. De grootmacht uit Turijn speelt later op zondag (aftrap 15.00 uur) de derby bij Torino.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen