Beerens blinkt met twee doelpunten uit bij Reading

10 december 2016, 18:42

Roy Beerens was zaterdag de gevierde man bij Reading FC. Met twee doelpunten bezorgde de Nederlandse aanvaller de ploeg van manager Jaap Stam een 2-1 thuiszege op Sheffield Wednesday.

Beerens bracht Reading in de 57ste minuut op een voorsprong en tekende negentien minuten later ook voor de 2-0. Steven Fletcher bracht in de slotfase de spanning terug, maar de bezoekers uit Sheffield kwamen niet verder dan de aansluitingstreffer. Naast Beerens had ook Joey van den Berg een basisplek bij Reading, Glenn Loovens verscheen aan de aftrap bij Sheffield.

Met 37 punten staat Reading op de derde plaats in het Championship, het tweede profniveau van Engeland. De formatie van Stam heeft zes punten minder dan Newcastle United, dat met een 4-0 thuiszege op Birmingham City de koppositie weer overnam van Brighton & Hove Albion. Dwight Gayle was met een hattrick de matchwinner bij Newcastle, waar Vurnon Anita basisspeler was. Maikel Kieftenbeld viel in bij Birmingham. Brighton had vrijdag al met 2-0 gewonnen van Leeds United.