De Graafschap-coach: "Mocht niet aan vierde official komen"

10 december 2016, 10:13

Het is een understatement dat het dit seizoen nog niet het jaar van De Graafschap is. De gedegradeerde club draait slecht in de Jupiler League, waardoor Jan Vreman vorige week als trainer werd ontslagen bij de club. Onder interim-trainer Jan Oosterhuis ging het vrijdag echter weer mis: bij MVV werd met 2-0 verloren. Als club op de vuurpijl misdroeg de coach zich ook nog tegen de vierde official en dat is iets waar hij spijt van heeft.

In gesprek met Omroep Gelderland blikt Oosterhuis terug op het incident, waarbij hij de vierde man een duw gaf. "Hij zei tegen mijn speler Nathaniel Will: opdonderen jij. Toen heb ik hem lichtjes aangeraakt aan zijn borst en gezegd dat hij normaal moet praten tegen mijn spelers. Maar dat hoort niet. Je mag niet aan scheidsrechters of vierde officials komen. Dat is een regel. Daarin ben ik fout geweest. Ik hoop dat er wat begrip is. Ik was er verder rustig onder, ik haalde Nathaniel juist weg erbij. Maar ja, ik vind dit jammer. De scheidsrechterlijke beslissingen waren niet in ons voordeel. Daarvoor hoef je niet gestudeerd te hebben."

De Graafschap, dat zestiende staat, heeft 23 punten minder dan koploper VVV-Venlo. "Het vervelendste is dat we verloren hebben. Ik had het gevoel dat we er heel dichtbij zijn geweest. Na de penalty waren we het even helemaal kwijt. Na rust waren we de beter voetballende ploeg. De eerste helft vond ik het nog wat angstig en voorzichtig. De tweede helft zag je dat we voetballend aardig ons mannetje konden staan."

Na de jaarwisseling begint Henk de Jong als trainer in Doetinchem, waardoor Oosterhuis bij een schorsing zijn laatste duel alas hoofdcoach alweer achter de rug heeft. "Ik hoop op clementie. Maar ik moet de consequenties aanvaarden, dan moet je maar niet aan de vierde official zitten. Maar ik heb hem niet geslagen, dus vraag ik om een beetje begrip."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen