Been geniet bij Fenerbahçe: "Te vergelijken met Feyenoord"

9 december 2016, 10:36

Met Fenerbahçe keerde Mario Been donderdag even terug op voor hem bekend terrein: De Kuip. De oud-trainer van Feyenoord won met de Turkse club, waar hij als assistent van Dick Advocaat fungeert, met 0-1 van zijn oude werkgever. Een prima resultaat in de ogen van Been, die het uitstekend naar zijn zin heeft in Istanbul.

De Turkse club begon als groepskoploper aan het duel, maar kon uitgeschakeld worden. "We zijn dit duel wel vreemd ingegaan, omdat je weet dat je ook nog uitgeschakeld kunt worden", zegt Been tegen RTV Rijnmond. Zijn team kwam echter nauwelijks in de problemen. "Wij weten dat we kunnen leunen op een goede verdediging, want onze verdedigers weten wel hoe ze met dit soort wedstrijden om moeten gaan. Na die 0-1 zaten we natuurlijk gegoten en in de tweede helft zijn we niet meer in de problemen geweest."

Been is tevreden in Istanbul. "Het is hectisch, maar we zijn goed geacclimatiseerd. Dit is echt een grote club, vergis je daar niet in.  Als je kijkt naar hoe dingen geregeld zijn en wat er mogelijk is, dan kan ik zeggen dat ik bij een hele mooie club zit. Het is een beetje te vergelijken met Feyenoord. Overal waar wij spelen zijn zoveel supporters, dat is hartstikke leuk om mee te maken."

Hoewel Been al de nodige ervaring heeft als hoofdtrainer, werkt hij momenteel als rechterhand van Advocaat. Dat bevalt hem uitstekend. "Dick is iemand die elke dag met voetbal bezig is, hij is echt bevlogen. Het is ongelofelijk, ook als je hem langs de lijn bezig ziet en kijkt hoe enthousiast hij is. Hij bereidt zich altijd heel goed voor en wil alles weten. Daar heb ik wel enorm veel respect voor. Ik ben niet van de Dick Advocaat-fanclub, maar Dick is ook een heel fijn mens. Het is niet voor niets dat de clubleiding zijn contract nu al wil verlengen. Dat heeft niet alleen met de prestaties te maken, maar ook met zijn gedrag buiten het veld."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen