Barton: "De media maakten mij van het kaliber Messi"

8 december 2016, 16:08

Joey Barton en Rangers FC: het werd geen gelukig huwelijk. Na acht wedstrijden gespeeld te hebben, had de middenvelder een aanvaring op de training en na lange tijd intern geschorst te zijn, werd vorige maand zijn contract in goed overleg ontbonden. 

Spijt kent de Brit, die momenteel meetraint met Burnley, niet. "Ik zou zo weer bij Rangers tekenen, het was een unieke kans, bij een geweldige voetbalclub", vertelt hij aan de BBC. "Natuurlijk ben ik enorm teleurgesteld. Niemand wil ergens maar acht wedstrijden spelen. Je wil een grote impact achterlaten."

Die grote impact werd ook verwacht, met name door de media. "Ze waren ongelooflijk kritisch. Ze hadden het vooraf laten lijken alsof ik van het kaliber van Lionel Messi en Neymar was, maar dat ben ik natuurlijk niet. Ik ben niet gezegend met enorm veel talent, snelheid en trucjes. Ik dien het hogere doel binnen het team."

"Er lag gelijk een last op me, dat ik kansen moest creëren. Iedereen vertelt me nu dat ik me zeker had laten verrassen door de kwaliteit van het Schotse voetbal, dat ik er op neerkeek. Maar dat was niet zo", stelt Barton. "Voor mij komen er hoe dan ook mooie tijden aan. Er hebben al een paar mooie clubs gevraagd wat ik in januari doe."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen