Nedved: "Ik was Mourinho overal gevolgd, behalve naar Inter"

Nedved: "Ik was Mourinho overal gevolgd, behalve naar Inter"

8 december 2016 – Pavel Nedved maakte in 2009 een einde aan een imposante loopbaan. De voormalig middenvelder kreeg echter nog een aanbieding van José Mourinho om er een avontuur aan vast te knopen, maar moest de aanbieding van de Portugees weigeren."Mourinho wierp het balletje op. Hij wist hoe erg ik me aangetrokken voelde tot de Champions League, omdat ik die nooit had kunnen winnen", zo vertelt de oud-speler van Juventus in gesprek met het Tsjechische medium Idnes. "Ik had hem overal ter wereld willen volgen, behalve naar Internazionale."

De rivaliteit tussen Juventus – waar hij tegenwoordig vice-president is – en Inter was voor hem een te groot struikelblok. Dat heeft alles te maken met de titel uit 2006, die vanwege een matchfixingschandaal van Turijn naar Milaan ging. "In Italië noemen ze het de kartonnen titel. Ik zou zoiets nooit kunnen aannemen en nooit kunnen waarderen."

Dat de Nerazzurri dat seizoen (2009/10) uiteindelijk zonder hem de Champions League wonnen, ziet hij niet als een gemiste kans. "Ik heb er geen probleem mee. Het moest zo zijn. Mourinho wilde immers winnen."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 22 juli 2019

  2. zondag 21 juli 2019

  3. zaterdag 20 juli 2019